Gratis levering ved køb over 500 DKK

  RØDBEDERISOTTO MED GEDEOST, RÅSYLTEDE GULE BEDER OG TIMIAN

  Rødbederisotto med gedeost, råsyltede gule beder og timian

  Til 4 personer

  RISOTTO
  1 bananskalotteløg 300 g risottoris
  2 spsk olivenolie 30 g smør
  1 l grøntsags- eller hønsebouillon 1 dl tør hvidvin
  125 g groftrevet parmesanost
  Salt
  Æbleeddike

  Hak bananskalotteløget fint, og læg det i en gryde sammen med olivenolie og 30 g smør. Sauter ved meget svag varme, indtil løgene bliver møre og klare. Hæld bouillonen i en separat gryde,
  og lad simre ved svag varme. Tilsæt risene til løgene, og svits ved middel varme under jævnlig omrøring, indtil risene har suget fedtstoffet til sig. Tilsæt hvidvinen, og kog yderligere ind. Tilsæt løbende den kogende bouillon til risene. Rør jævnligt undervejs. Kom rødbede tern og pure i når du har 2 dl bouillon tilbage og kog videre i et par minutter. Tilsæt parmesanost til sidst og smag til med salt og æbleeddike.

  RØDBEDETERN OG PURE
  400 g rødbede
  20 g smør

  Skyl rødbederne grundigt og fjern enderne. Skær rødbederne i tern af ca. 2×2 cm. Kog rødbederne i letsaltet vand i ca. 15 minutter indtil de er møre, men stadigvæk har lidt bid. Blend 3⁄4 af rødbedeternene med smør med en smule kogevand og stil de sidste tern til side. De skal bruges som fyld.

  RÅSYLTEDE GULE BEDER
  1 gul bede
  2 spsk rapsolie
  1 spsk æbleeddike
  1 knivspis havsalt

  Skyl gul beden og fjern enden og skær i tynde skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Pisk ingredienserne grundigt sammen, og vend dressingen sammen med gulbedeskiverne.

  TOPPINGS
  50 g frisk gedeostcreme
  1 håndfuld frisk timian

  ANRETNING
  Anret risottoen i dybe tallerkener eller skåle med en 5-6 råsyltede gule beder, et drys finrevet parmesanost, 1 spsk frisk gedeostcreme, en håndfuld timian og friskkværnet sort peber.

   


  Opskriften kommer fra kogebogen “GRØD” af Lasse Skjønning Andersen

  GRØD-kogebogen indeholder 80 opskrifter med udgangspunkt i de fire årstider, og dækker over alt fra havregrød til asiatisk risgrød, diverse risotto- og bygottofortolkninger til mellemøstllig dessertgrød med rosenvand og mango.

  Køb GRØD-kogebogen her